איזה דג מתאים לראש השנה? המלצות לבחירת הדג

איזה דג מתאים לארוחת החג בראש השנה? מי שיש לו תשובה ברורה הוא דייג שאוהב דגים וחשוב לא פחות הוא אוהב בני אדם. מדי יום שישי ובכל השבוע הוא מחכה עם חיוך ושלל דגים בממלכת הדגים והוא נחשב מומחה, שרבים מתושבי האזור מתייעצים עמו.

ווליד, 59 , נולד למשפחת גולני בעיר העתיקה בירושלים, כבר בגיל 14 החל לעבוד כדייג בשוק מחנה יהודה ונשאר עם הדגים עד היום. החנות שלו "ממלכת הדגים" בלב אבו גוש, סמוך למסעדת נג'י ולמנזר הפכה למקום מפגש של כל אוהבי הדגים באזור.

ווליד כאן כל יום משמונה בבוקר ועד שבע בערב. מי שמתעצל להגיע יש משלוח חינם עד לבית. ווליד, נשוי ואב ל- 7 עקר לאבו גוש והתקבל כאן באהבה. " התחלתי לעבוד כדיג בחנות "כל בו דגים" של משה כהן ואח"כ עם שותפו נחמן פיינברג. ברחוב השקמה 5 בשוק. בהמשך עברתי לגבעת שאול ולפני שנתיים עברתי לבדי לאבו גוש". בין לקוחותיו בעבר היו רמי ועדינה לוי משיווק השקמה, הנשיא יצחק נבון ז"ל שאהב דגים. והיום בין לקוחותיו מאות ואלפי תושבים מהכפר אבו גוש, מהקסטל, ממבשרת ציון, הר אדר, בית נקופה, שורש ואפילו לקוחות שמגיעים במיוחד מרחבי ירושלים.

ווליד מספר שהייחוד שלו בממלכת הדגים הוא העובדה שאין אצלו פשרות: הדגים תמיד טריים ומגיעים יומיום. המחיר הכי זול שתמצאו באזור והעובדה שהוא המומחה הכי גדול לפילוס דגים והכנת תערובות מדגים טחונים.

השבוע שאלתי את ווליד מהם הדגים הפופולאריים שהוא מציע לארוחת החג בערב ראש השנה ומהי צורת ההכנה המתאימה לכל דג. הנה המלצותיו:

מלך הדגים לדבריו הוא הלוקוס שמתאים לבישול. ווליד מציין שלקוחותיו אוהבים גם דגי ברבוניות אדומים. דג נסיכת הנילוס מומלץ מאוד, גם הלברק והברמודי המתאימים להכנה בתנור. הדניס מתאים יותר להכנה בגריל, על האש או בתנור, טונה אדומה מתאימה מאוד לסושי, שיפורה ופרידה מתאימים לטיגון או לגריל, מוסר ים לחריימה או לטיגון.

ווליד מגלה לנו שהסלמון העשיר באומגה 3 יותר מכל הדגים, הוא הפופולרי ביותר בקיץ כי הוא קל להכנה, מתאים לתנור ומגיע מנורבגיה פעמיים בשבוע בטיסות ישירות לישראל

עוד דגים פופולריים הם הבקלה המתאימה לטיגון, סרדינים, מרמיר, מקרונים ויש כמובן את אלה שאוהבים תערובת דגים טחונה. כאן ממליץ ווליד על תערובת של דג קוד עם קצת טונה אלבקור. יש גם תערובת דגים מרוקאית והדתיים אוהבים תערובת של קרפיון עם בורי. לסיכום הוא נותן טיפ ואזהרה: דג חייב להיות טרי, אחרת זה מסוכן וגם צריך לנקות את הדג היטב שלא יישארו סנפירים.